Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Gilde van vrijwillige Molenaars

Altijd al interesse gehad in techniek, historie en mensen?

Je werkt samen met molenaars om een stuk historie te laten draaien. Bezoekers uit de hele wereld komen je molen bewonderen en hebben vragen. Rondleidingen geven op dagen dat de molen draait, of scholen die groepen kinderen kennis willen laten maken met de molen in het dorp. Meehelpen met het restaureren. Malen van meel dat door bakkers in het dorp wordt gebruikt om brood van te maken. Meehelpen om de polders droog te malen na een plensbui. Verkoop van meelproducten. Met de nationale molendagen en monumentendagen heel veel bezoekers ontvangen. En natuurlijk gezellige collega’s die allemaal een klap van de molenwiek hebben gehad. En nog veel meer wat allemaal mogelijk is…

Het is mogelijk om een opleiding te volgen tot molenaar. Je volgt je praktijkopleiding bij een molen bij jou in de buurt. De molenaar(s) leggen alles uit en je mag direct in de praktijk meedraaien. Daarnaast is er nog een theoriegedeelte. Beide kun je volgen in je eigen tijd en eigen tempo. Na het behalen van je diploma ben je klaar om met één van de molens te gaan werken.

Meer info: http://www.vrijwilligemolenaars.nl/

Of kom naar de molen en vraag de molenaar om meer informatie. Het is tevens mogelijk om een keer een dag mee te lopen om te kijken wat het allemaal inhoudt.