Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Nieuws

Gietvloer

Ja, het gaat door: zowel het aanbrengen van de gietvloer als de deelname aan de nationale molendagen. Vorig jaar had Rimbaud Lapperre een sponsorloop georganiseerd en een afwerkingsvloer op de begane grond van de molen bij elkaar gelopen. In de 1e week van mei is het dan zover: de vloer wordt gegoten door een Bests bedrijf . Dat betekent dat op 5 mei de molen gesloten zal zijn om de vloer goed te kunnen laten uitharden. De eerste zaterdag in 6.5 jaar tijd dat de molen dicht zal zijn. Met een hele goede reden. Dus op 5 mei is de molen gesloten!

Bedrijvigheid op het “molenplein”.  Nationale molendag 12 mei

Een droom wordt werkelijkheid, althans voorlopig voor 1 dag.
De Nationale Molendag op 12 mei wordt te baat genomen niet alleen de deuren van de molen open te zetten, maar tegelijkertijd ook de deuren van lunchroom EEHT. En laten beide toegangsdeuren nou uitkomen op het “molenplein” Dat belooft een heerlijke Bestse bedrijvigheid te worden. Met een plantenmarkt vanuit de IVN. De dag erna is het moederdag. Altijd leuk een plantje voor moeder. En de Bestse muziekgroep de Foepers komen van 11:00 tot 12:30 uur live muziek spelen.

Meer weten over de zolders, het billen, de molenaars en de molenstenen? Of kom je graag een kijkje nemen in het winkeltje met de nieuwe gietvloer. Kom dan op 12 mei naar Molen De Volharding aan de (hoe kan het ook anders) Molenstraat in Best. Tussen 10:00  en  ca 17:00  uur staan de vrijwilligers klaar voor een vrijblijvende rondleiding. De medewerkers van EEHT voorzien u graag van een kopje koffie of thee en laten u graag proeven van alle lekkernijen die EEHT op de kaart heeft staan.
Meer informatie over de Molendag of fondswerving 2e koppel stenen: www.molenbest.nl  of bij secretarismolenbest@gmail.com, 06-37354084

Vrijwilligers gezocht

gerardHet enthousiaste team van molen “De Volharding” zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om gezamenlijk de molen zowel letterlijk als figuurlijk draaiende te houden. Molen De Volharding is een stukje Bestse geschiedenis. In een gemoedelijke maar daadkrachtige sfeer gaan we ervoor om deze geschiedenis in leven én levendig te houden. Dat doen we door ons eigen meel te malen en te verkopen, rondleidingen te geven en natuurlijk de molen goed te onderhouden. Dat de molen enorm wordt gewaardeerd door de inwoners van Best, blijkt uit de vele positieve berichten van onze bezoekers en het groeiende aantal vaste klanten. Er komen ook veel buitenlandse toeristen een kijkje nemen. We draaien nu 4 jaar en door de forse groei van activiteiten zoeken we mensen die mee willen helpen.

Heb je zin om samen met ons de schouders eronder te zetten, of heb je vragen? Neem dan contact op met Anja de Brouwer op kom op zaterdag langs in de molen. Het is altijd mogelijk om vrijblijvend een tijdje mee te draaien om te kijken of het je iets lijkt. Contact opnemen